lauantai 30. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset kukkivat tulppaanit

Tähtitulppaanien (Tulipa humilis) kukinta alkaa olla oikeastaan jo ohitse, mutta silti on pakko laittaa niistä vielä tänne yksi kuva. Se on meillä ensimmäisenä kukkiva tulppaanilaji, joka jaksaa kukkia joka vuosi yhtä hyvin, eikä niiden määrä ole lainkaan vähentynyt vuosien mittaan kuten jalostetumpien tulppaanien. Tähtitulppaanit ovat pienikokoisia, joten ne on istutettava paikkaan, jossa niitä tulee katseltua läheltä. Toisaalta jo muutama kasvi on ihan riittävä määrä, sillä tässä vaiheessa kevättä kasvien ei tarvitse vielä kilpailla kukkarunsaudella.



Tähtitulppaanien jälkeen kukinnan aloittaa kääpiötulppaani (Tulipa turkestanica). Jokainen sipuli tekee monta kukkaa. Tähtitulppaanit ovat parhaimmillaan aamupäivällä jolloin kukat ovat täysin auki. Jo puolen päivän aikaan kukat alkavat sulkeutua. Nämäkin tulppaanit näyttävät viihtyvän hyvin, eikä niiden määrä ole vuosien aikana vähentynyt lainkaan.



Ensimmäinen meillä kukkiva puutarhatulppaanilajike on 'Concerto'. Tanskalaisen Haven i hune -puutarhaohjelman "guru" Claus Dalby hehkutti sitä, joten täytyihän meidänkin sitä siksi kokeilla. Ja ainakin nyt näyttää siltä, että lajike on todella kasvattamisen arvoinen. Kukkien terälehdet eivät ole pelkästään valkoiset, vaan ne ovat oikeastaan helmenvalkoiset, jotka hohtavat auringonpaisteessa todella kauniisti. Videoita Claus Dalbyn puutarhasta löytyy muuten Youtubesta: http://www.youtube.com/user/clausdalbyvideo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...