tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pitkään kukkivat lumikellot

Lumikelloja olemme yrittäneet kasvattaa jo vuosia. Aluksi ostimme aina syksyisin puutarhamyymälöistä niiden sipuleita. Lumikello ilmeisesti kuitenkin kärsii kuivana säilytyksestä, joten tulos oli aina huono.
Yhtenä vuotena tilasimme  lumikelloja keväällä Cambo Snowdrops:sta Englannista. Sipulit nostetaan kukinnan jälkeen ylös ja toimitetaan lehdellisinä. Kiitos postin hidastelun, saimme laatikollisen osittain mädäntyneitä sipuleita, jotka toimittaja tosin hyvitti lähettämällä syksyllä lisää sipuleita.
Parhaiten kuitenkin onnistuimme, kun tilasimme laatikollisen lumikellon sipuleita puutarhatukusta. Saimme sipulit heti kun ne toimitettiin Suomeen, joten ne olivat ehkä hieman vähemmän kuivuneita kuin myymälöissä myytävät sipulit. Suurin osa niistä osoittautui vielä kerrottukukkaisiksi, eli kukat ovat kooltaan hieman isompia kuin tavalliset yksinkertaiskukkaiset lumikellot.
Lumikellojen paras puoli on niiden pitkä kukinta-aika. Kukinta alkaa heti lumien sulamisen aikaan, mutta toisin kuin talventähdet, lumikellot kukkivat runsaasti edelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...