sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Pelargoneja ja kuunliljoja

Ostimme viikonloppuna Susanna Rosénin kirjoittaman Suuren pelargonikirjan. Kirjassa on esitelty 280 sivun verran toinen toistaan upeampia pelargonilajeja ja -lajikkeita. Myös luonnonlajeista on kerrottu paljon, vaikka meitä eniten kiinnostavatkin jalostetut lajikkeet. Kirja on ilmestynyt Ruotsissa vuonna 2008 ja nyt kirja on käännetty myös suomeksi.


Kirjan innoittamana ajatukset ovatkin jo kesässä. Internetin erikoispelargonitoimittajia on jo selailtu ja mm. Pukin puutarhan pelargonilajikevalikoima kiinnostaa kovasti. Mökin huussiin päätimme hankkia, ihan vitsiksi, tuoksupelargonin.

Tilasimme tällä viikolla Hostaworldista Hollannista kuunliljoja. Tilasimme lajikkeet 'Big Daddy', 'Blue Angel', 'Earth Angel', 'Guacamole', 'Jurassic Park', 'Northern Exposure' ja 'So Sweet'. Viime vuonna ostimme sieltä 'Barbara Ann', 'Empress Wu', 'Fire Island' ja 'Sum and Substance' -lajikkeet. Taimet toimitetaan pyydettäessä vasta toukokuun puolella.

Mikäli tekee Hostaworldille vähintään 50 € tilauksen ja maksaa kasvit helmikuun loppuun mennessä, saa kasvit ilman postikuluja. Viime keväänä taimet olivat todella elinvoimaisia ja erittäin siististä pakattuja.

3 kommenttia:

 1. Kiitos vierailustanne blogissani. Minulla on eäselvää miten osoitteeni toimii noissa vaihtoehdoissa ja miten voin kommentoida, mutta kokeilempa.
  Googletili näyttää toimivan, antaa vain oikean nimeni. Hyvää kevään odotusta teille, tuskin noita taimia nyt olette tilanneet vielä, vai ovatko viime keväältä.

  VastaaPoista
 2. Pöh, miksi ette ole kertoneet, että olette aloittaneet blogin!
  No, toivottavasti tuoksupelakuiden pistokkaat juurtuvat. Pyytäkää uusia jos eivät.

  VastaaPoista
 3. Kyllä nuo kuunliljat on jo tilattu ja ensimmäiset siementilauksetkin teimme jo joulukuun puolella. Vaikka lunta on jo yli 80 cm, niin puutarhaharrastus jatkuu silti ympäri vuoden.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...