keskiviikko 1. elokuuta 2012

Näin ei saisi käydä: verenpisarassa marjoja!

"Verenpisarasta pitää poistaa kuihtuneet kukat, jotta se jaksaisi kukkia koko kesän" - joo, joo, tiedetään.

Osa verenpisaralajikkeista tuskin koskaan tekee marjoja, mikä ehkä johtuu jalostuksen myötä kehitetyistä kukista, jotka eivät enää pölyty kunnolla. Ainakin osa perinteisemmän näköisistä lajikkeista tekee vielä marjoja heti kun silmä välttää.

No meidän tapauksessa on turha syyttää kasvia, sillä myönnän, että heinäkuun puolivälin jälkeen en ole jaksanut poistaa siitä kuihtuneita kukkia. Viitseliäisyys vain lomaillessa herpaantui ja tässä on lopputulos. Mutta itse asiassa verenpisaran marjatkin näyttävät ihan kauniilta ja niitä näkee aika harvoin.


Ehkä kuitenkin pitää nyt käydä tuo kasvi läpi ja poistaa kaikki marjat. Voimakkaasti lannoittamalla se ehtinee vielä aloittaa kerran runsaan kukinnan ennen syksyn tuloa.

3 kommenttia:

 1. Verenpisaran marjat on suhteellisen kivan makuisia, makeita.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen tieto. Täytyi muuten oikein tarkistaa myrkyllisten kasvien luettelosta, että löytyykö sieltä verenpisaraa, ja ei löytynyt.

  Vaikka tuo Myrkytystietokeskuksen ylläpitämä lista pitkä onkin, se ei varmasti ole täydellinen, sillä kaikista maailman kasveista vain hyvin pieni osa (muistaakseni 1 % eli noin 2 000 lajia) on syötäväksi kelpaavia. Tosin syötäväksi kelpaamaton ja myrkyllinen ovat tietysti eri asioita.

  Myrkyllisten kasvien luettelo: http://www.hus.fi/default.asp?path=1,28,824,2049,2265,2260,26270

  VastaaPoista
 3. Wikipedia tiesi kertoa, että jossain päin maailmaa tiettyä verenpisaralajiketta kasvatetaan nimenomaan marjojen vuoksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...