keskiviikko 1. elokuuta 2012

Jättiläisperennoja, osa 2: tähkäkimikki

Juttusarjani suurikokoisista perennoista jatkuu tällä kertaa tähkäkimikillä (Cimicifuga racemosa). Meillä oleva kasvi on ostettu yli kymmenen vuotta sitten Lepaan puutarhaoppilaitoisen taimitarhalta ja se on menestynyt meillä todella hyvin. Se on kaunis kasvi myös silloin kun se ei kuki.

Tähkäkimikki kasvattaa heti keväällä kauniit, moneen kertaan "haaroittuneet" lehdet. Lehdet ovat täysin vaakasuorassa asennossa, mikä tekee lehdistöstä ihan omanlaisensa muiden kasvien joukossa. Heinäkuun lopulla, kimikki kasvattaa korkeat kukkavarret ja niihin pitkät kukkatähkät. Kukkien väri on valkoinen ja niissä pörrää paljon mehiläisiä ja kimalaisia.


Tähkäkimikki jää varmaan helposti hankkimatta taimimyymälästä monien muiden kasvien joukosta. Nyt kun se kuitenkin meillä on, niin ei siitä hentoisi luopua. Se on helppohoitoinen, sitä eivät vaivaa mitkään kasvitaudit ja tuholaiset ja se kukkii kauniisti oli kesä sitten helteinen tai viileä. Se on myös aika tukevavartinen, joten se ei hätkähdä pienistä tuulistakaan. Me olemme laittaneet tähkäkimikin perennaryhmän takaosaan, josta sen korkea kukinnot nousevat hyvin esille.

Lue myös


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...