torstai 2. elokuuta 2012

Saksankurjenmiekkoja ulkomailta

Olemme tilanneet joitakin kertoja saksankurjenmiekkoja (Iris germanica) Ranskasta Cayeux'n taimitarhalta. Cayeux on jalostanut kurjenmiekkoja yli 100 vuotta ja heiltä löytyykin satoja upeita lajikkeita. Kannattaa selata heidän nettisivujaan.

Eilen tulikin pahvilaatikkoon pakattuna taas muutamia meille uusia lajikkeita. Ne toimitetaan lehdet leikattuina ja ilman multaa. Maahan päästessään, ne kasvattavat nopeasti uudet juuret. Monesti syksyllä ostamamme kurjenmiekat ovat kukkineet jo seuraavana vuotena ja parin vuoden kuluttua niitä on jo päässyt lisäämään jakamalla.Kasvien mukana tuli myös hyvät istutus- ja kasvatusohjeet. Tilaaminen Cayeux:stä onnistuu helposti ja voimme suositella sitä erityisesti niille, jotka haluavat kokeilla hieman erikoisempia lajikkeita. Toivottavasti joku suomalainen taimitarha ottaisi myös nykyistä laajemman valikoiman saksankurjenmiekkoja viljelyyn, sillä kokemustemme mukaan, Cayeux'n lajikkeiden kukkien koko on huomattavasti suurempi kuin Suomessa viljeltyjen kurjenmiekkojen kukat yleensä.

2 kommenttia:

 1. Todella kauniita ne teidän kurjenmiekat on olleet, ensikesänä siis taas uusi kaunotar.
  Tosi hyvä kun kerrotte kasvista kerrallaan enemmän. Minulle ainakin monet esittelemänne kasvit on aivan outoja.
  Kiitos Jari linkistä.
  Harvakseen vastailen, kun meillä ei netti toimi mökillä.

  VastaaPoista
 2. Kun vuosittain hankkii jonkun ihan uuden kasvin, niin joka kesä myös joku kukkii ensimmäistä kertaa. Puutarhaharrastus on jännittävämpää ja hauskempaa kun aina kokeilee myös uutuuksia.

  Tietysti on kiva saada kasvien jakotaimia myös tutuilta, mutta tällaisilla yllätyksilläkin on oma merkityksensä.

  Lisäksi itse ei kannata pitää kaikkia jakotaimia, sillä pihasta tulee helposti hyvin yksitoikkoinen, kun joka paikassa on vain sitä yhtä ja samaa - siis minun mielestäni.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...