torstai 19. heinäkuuta 2012

Vinkki amppelikasvien kastelua helpottamaan

Vaikka tänä kesänä on vettä tullut ihan riittävästi taivaalta, pitää amppelikasveja silti muistaa kastella päivittäin. Meillä on ulkona ainoastaan muutama amppeli ja yksi niistä on kastelun kannalta aika hankala. Se on sijoitettu eteläseinustalle tuuliseen paikkaan ja niin ylhäälle, että sen kasteluun tarvitsee asettaa jakkara aivan portaiden reunalla. Amppeli-istutus on lisäksi tehty rautalanka-amppeliin, jonka pohja on vuorattu sammalella, joten amppeli haihduttaa paitsi kasvien, myös pohjan sammaleen kautta. Tätä amppelia on ehdottomasti muistettava kastella ihan joka päivä, tai se kuolee heti.


Olemme jostain, nyt jo unohtuneesta lähteestä, vuosia sitten kuulleet hyvästä konstista amppelien kasteluun. Muovisesta juomapullosta tehdään kookas suppilo poistamalla korkki ja pohja pois ja upottamalla pullon kaulaosa hieman mullan sisään. 

Kun suppilon täyttää vedellä täyteen, tyhjenee vesi suppilosta ainoastaan imeytymällä multaan. Jostain kumman syystä vesi ei juokse lainkaan mistään onkalosta amppelin pohjalle, niin kuin kannulla kuivaa ruukkua kasteltaessa usein käy, vaan kaikki vesi imeytyy multaan. Veden imeytyminen kestää yleensä monta kymmentä minuuttia. Lisäksi jos käyttää läpinäkyvää juomapulloa, suppilo on käytännössä täysin huomaamaton.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...