perjantai 3. elokuuta 2012

Jaloangervot jaetaan keväällä (ja syksyllä)

Jaloangervoja (Astilbe sp.) meillä kasvaa vähän siellä ja täällä. Tämän kauniin jaloangervon olemme saaneet Seijalta, Pajassa ja puutarhassa -blogin kirjoittajalta. Se on keskikorkea ja kasvaattaa erittäin runsaasti kukintoja. Sitä voisi pitää ehkä kaikkein voimakaskasvuisempana jaloangervonamme, sillä siitä saisimme jakamalla jo vaikka kuinka monta uutta taimea, mutta ehkä jätämme sen vielä rauhaan.


Vanhan neuvon mukaan keväällä kukkivat kasvit jaetaan syksyllä ja syksyllä kukkivat taas keväällä. Tällä perusteella jaloangervon jakamisaika on kevät. Me olemme kyllä jakaneet jaloangervoja syksyllä siitä syystä, että keväällä, kun kasvu lähtee käyntiin, niin uudet lehdet kasvavat täysin vaurioittumattomiksi ja kasvusto näyttää hyvältä kesällä. Jos jaloangervon jakaa keväällä, se kannattaa tehdä ennen kuin kasvu lähtee kunnolla käyntiin.

Jaloangervot kestävät hyvin myös leikkokukkina. Niitä voi yhdistellä toisten kasvien kanssa tai kerätä pelkkiä jaloangervon kukintoja ja lehtiä maljakkoon, sillä jaloangervon lehdistö on myös kaunis. Täytyykin ehkä tänään illalla tehdä kierros puutarhassa ja leikkiä floristia, kun viikonloppukin on tulossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...