perjantai 31. toukokuuta 2013

Teimme kesäkukilla kuvioryhmän

Meillä on sisääntulon kohdalla mökin seinustalla aika suuri kukkaryhmä, jonka pidämme aina kesäkukilla. Siinä on kiva kokeilla vuosittain erilaisia kasveja ja kasviyhdistelmiä. Tänä vuonna aloitimme suunnittelun jo aikaisin ja suunnitelma hahmoteltiin jo tammikuussa. Tänään vihdoin pääsimme toteuttamaan suunnitelman.Kesäkukkaryhmä tehtiin vain kolmesta kasvilajista: 
  • kesäbegonia (Begonia semperflorens 'Super Olympia Red'), 
  • hopeavillakko (Senecio cinerea 'Silver dust') ja
  • salvia (Salvia 'Mystic Spires'). 


Ennen istutusta maa kalkittiin ja lannoitettiin hyvin, ja ne sekoitettiin hyvin parin kymmenen sentin syvyydelle. Lisäksi lisäsimme kukkaryhmään paljon multaa, jotta saimme kuvion paremmin näkyviin. Lopuksi piilotimme tihkuletkun kiertämään kukkaryhmää noin viiden sentin syvyyteen. 

Täytyy sanoa, että tuota kuviota kannattaa piirtää mittanauhan kanssa moneen otteeseen, sillä ei riitä, että kasvit on istutettu vain suunnilleen kuvion muotoon. Mutta lopputulokseen olemme tyytyväisiä. Toivottavasti yksikään kasvi ei kesän aikana kuole, sillä se näkyisi kuvioryhmästä  liian selkeästi. Muuten kuvioryhmästä käytetään jostain syystä myös nimitystä tapettiryhmä.

Tihkuletku on piilotettu noin viiden sentin syvyyteen ja 
letkusta näkyykin vain pää yhden kasvin tyveltä.

1 kommentti:

  1. Jännittävää seurata tapettiryhmän kehittymistä kesän aikana.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...