tiistai 28. elokuuta 2012

Perhoskasveja täytyy olla puutarhassa

Loppukesällä meillä lentelee aina paljon päiväperhosia. Niiden takia kannattaa puutarhaan istuttaa vähintään paria hyvää kasvilajia, joista tässä esittelen ensimmäisen.

Korkea ja loppukesällä kukkiva purppurapunalatva (Eupatorium purpureum) on oikea perhosmagneetti. Meillä kasvoi aiemmin ihan tavallinen purppurapunalatva, jonka kuitenkin hävitimme viime syksynä. Kyllästyimme sen vaaleisiin kukintoihin, sillä olimme nähneet purppurapunalatvasta myös voimakkaamman värisiä yksilöitä ja lajikkeita.

Istutimme syksyllä kaksi ulkomailta tilaamaamme uutta punalatvalajiketta: E. maculatum 'Riesenchirm' ja E. fistulosum 'Augustrubin'. Molemmat kasvit kukkivat jo nyt ensimmäisenä kesänään. 'Augustrubin' jäi noin puolentoista metrin korkuiseksi. Sillä on leveät ja voimakkaasti haaroittuneet kukinnot. Se on ehtinyt kukkia jo pari viikkoa kun 'Riesenchirm' vasta aloittelee. 'Riesenchirm' on näistä huomattavasti korkeampi.

Punalatvoissa on joka vuosi erityisesti amiraaliperhosia (Vanessa atalanta). Tänäänkin yhteen kukintoon mahtui parhaimmillan neljä yksilöä samaan aikaan.

E. fistulosum 'Augustrubin' -punalatva houkuttelee amiraaliperhosia.

1 kommentti:

  1. Meillä nauhukset kerää paljon perhosia.
    Meillä oli punalatva, mutta paljon vaaleampi ja en huomannut sen erityisesti kiinnostava perhosia. Hävitin sen pois kun se ei ollut mielestäni kovinkaan kaunis, mutta tuo teidän punalatva näyttää oikein kauniin väriseltä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...