perjantai 10. elokuuta 2012

Viileät, pimeät kesäillat

Suomen kesässä on hienoa muun muassa se, että vaikka kesä onkin lyhyt, mahtuu siihen kuitenkin useita erilaisia kausia. Yksi tapa jaotella kesää on öiden valoisuuden mukaan. Alkukesällä yöt ovat hämäriä, keskikesällä valoisia ja loppukesällä jo kokonaan pimeitä.

Vaikka pidän valoisistakin kesäöistä, on elokuun hämärissä illoissa ja pimeissä öissä silti oma erityinen viehätyksensä. Yöllä ilma ei ole vielä kylmää vaan korkeintaan viileää. Illalla voi poltella jo kynttilöitä, lyhtyjä tai "nykyaikaisesti" sähkövaloja, vaikkei niissä aivan samaa tunnelmaa olekaan kuin elävässä liekissä.


Mikäli voi kelpuuttaa sähkövaloja omaan puutarhaan, voimme kyllä suositella sellaisia pieniä, helposti siirreltäviä ja turvallisia valaisimia. Ne toimivat pienjännitteellä (=muuntaja), joten niiden sähköjohdot voi huoletta jättää maanpinnalle kulkemaan, jotta lamppuja voi siirrellä aina sopivampiin kohtiin. Lisäksi niihin saa ostettua lisää valaisimia, kunhan huomioi sarjaa laajennettaessa, että noudattaa ohjeita.

Valaisimet olisi varmaan hyvä kerätä talveksi pois, mutta käytimme niitä myös viime talvena. Ne valaisivat kauniisti myös lumen alta ja pihalla oli lumen takia jopa valoisampaa kuin näin elokuussa.

On meillä myös kynttilöitä ja lyhtyjä, joita poltamme erityisesti viikonloppuisin, mutta arkisin sähkövalaisimet ovat kyllä mainio lisä helppoutensa takia.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...