perjantai 25. tammikuuta 2013

Pihabongausta viikonloppuna

BirdLife järjestää jo kahdeksatta kertaa Pihabongaus-nimisen tapahtuman, jossa tunnin ajan tarkkaillaan ja lasketaan yhdellä pihalla tai ruokintapaikalla olevia lintuja. Lintujen ja lintulajien määrät raportoidaan BirdLifelle. Vaikka tapahtuma onkin leikkimielinen, niin tuloksista tehdään myös yhteenvedot ja laskennalla voidaan saada jonkinlainen käsitys eri lintulajien määrien muutoksista. Viime vuonna osallistujia oli 15 000. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Meillä on roikkunut ikkunan ulkopuolella olevassa murtoraudassa talipallo, jota ainakin yksi sinitiainen on innostunut syömään. Lintua on kiva katsella sisällä sohvalla istuskellessa, mutta huonona puolena on kuitenkin se, että lintu on nyt ulosteellaan sotkenut ikkunapellin. Siksi teimmekin nyt rautalangasta kaksi telinettä, joilla talipallot saa asetettua vähän kauemmas ikkunasta.

Saa nähdä mitä tintti tykkää uudesta ruokintapaikastaan.


3 kommenttia:

  1. Meilläkin on aika iso lintulauta takapihalla ja kyllä sinne siemeniä uppoaa. Oravatkin taas sen löysivät, monena kesänä ei ole näkynyt yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kertokaapa oletteko leikannut koskaan pelargonian juuria.
      Itse olen leikannut vain sitä vihreää mutta eräs tuttavani
      kertoi että niitä kannattaisi leikata, lisää kuulemma kukintaa.

      Poista
    2. Emme ole koskaan leikelleet pelargonien juuria. Kaikennäköisiä konsteja kotipuutarhureilla on kasvien runsaaseen kukittamiseen. Joku kastelee kasveja kuumalla (ei kiehuvalla) vedellä, joku luottaa kahvinporoihin, toiset hyödyntävät kuun tai taivaankappaleiden "asentoja" yms.

      Meidän konsti on vain yrittää hoitaa kasveja mahdollisimman hyvin. Poikkeuksena on sellaiset konstit, jotka ovat ammattilaispuutarhurienkin käytössä. Mutta silti uskon, että kaikki tuollaiset "temput" kuten juurien leikkaaminen tekevät puutarhaharrastuksesta juuri harrastuksen. Siinä pääsee kokeilemaan erilaisia kikkoja ja kasvien kasvun seuraamisesta tulee entistäkin kiinnostampaa ja opettavaisempaa. Joten kokeile ihmeessa juurten leikkaamista ja kerrothan meillekin miten kävi.

      Muuten yleensä pelargonit saa kukkimaan ihan riittävästi, kun jaksaa uusia ne pistokkaista elokuussa, kasvattaa aurinkoisessa paikassa ja lannoittaa runsaasti koko kesän ajan

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...