tiistai 25. kesäkuuta 2013

Talitiaispari asustaa luksuspöntössä

Puutarhassamme on Multiholk-lintulauta, joka näyttää pieneltä mökiltä. Se toimii melko hyvin lintulautana, tosin lumi joskus tukkii sen niin, etteivät siemenet pääse valumaan lintujen saataville. Viime keväänä huomasimme, että talitiainen yöpyi mökissä kovien pakkasten aikana. Valmistajan mukaan se toimii myös linnunpönttönä, mutta siihen emme ole uskoneet, sillä eihän se edes näytä linnunpöntöltä.

Monilla linnuilla on kova pula sopivista pesäkoloista. Melkein kaikki pihamme ja lähialuiden linnunpöntöt ovat olleet asutettuina tänä kesänä, eikä mistään reviirikiistoista ole ollut nähtävissä mitään merkkejä.


Lintulauta kelpasi pesäpöntöksi


Yllätys kuitenkin oli, että talitiaispariskunta otti mökkimme oikean mökin tehtävään ja aloittivat siinä pesinnän. Vauhti mökissä on ollut kova, kun nälkäiset poikaset tarvitsevat taukoamatonta ruokatarjoilua. Vaikka pönttö on vain alle puolentoista metrin korkeudessa perennapenkkimme keskellä, ei se näytä menoa haittaavan. Harmi vain, että poikaset lähtevät jo muutaman seuraavan päivän aikana pois mökistä suureen maailmaan.

Harva talitiainen asustaa näin hienossa pöntössä.

4 kommenttia:

 1. Ei mikään ihme, että tintti on noin hienoon mökkiin muuttanut.

  VastaaPoista
 2. Tuohan on ihan luksusmökki perinteisten pönttöjen rinnalla :)

  VastaaPoista
 3. Ompas totisesti tiaisilla komea mökki =)

  VastaaPoista
 4. Kyllä vaan on hyvä maku tiaisilla ja kun ovat sen hyväksi havainneet, niin eipä hevin siitä luovu.
  Meillä kirjossiepon poikaset lensivät eilen pesäpöntöstään ulos. Niin on ollut mukava seurata emojen viedessä ruokaa heille. Sirkututusta ei enää pöntöstä kuulu. Aika kivan näköinen koti heilläkin on ollut. Olen sen ystävältäni saanut, hänen muuttaessaan pois.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...