tiistai 31. heinäkuuta 2012

Persiljaa kesäkukkaryhmän reunuksena

Pidämme todella kesäkukista. Puutarhassamme on kaksi kukkapenkkiä varattu pelkille kesäkukille ja lisäksi niitä on sekä ruukuissa, että perennaryhmissä. Kesäkukkaryhmillä on monia kivoja ominaisuuksia: ne kukkivat yleensä pitkään, kukkaryhmän saa tehtyä joka vuosi eri näköiseksi ja sekaistutuksissa jotkut kasvit aina paikkaavat sinä vuonna huonommin kasvavat kasvit.

Näin Lepaan puutarhaoppilaitoksessa Lepaa 2010 -näyttelyssä mielestäni hienon kesäkukkaistutuksen, jossa ei ollut juurikaan kukkivia kasveja. Koko ryhmä oli väriltään vihreä, mutta lehtimuodot ja korkeuserot tekivät siitä mielenkiintoisen. Hieman tätä samaa tunnelmaa haimmekin tänä vuonna yhdessä kukkaryhmässämme. Siihen kyllä tuli myös kukkivia kasveja, mutta myös monia täysin lehtikesäkukkia. Esittelen kukkaryhmän täällä joskus myöhemmin.

Lepaan puutarhaoppilaitoksen vihreä kesäkukkaryhmä, 
josta keksimme käyttää persiljaa tänä vuonna omassakin ryhmässämme.

Joka tapauksessa yksi huomiota herättävin elementtin on persilja reunus. Koko istutus on ympäröity tavallisella kähäräpersiljalla (Petroselinum crispum). Esikasvatimme taimet kennossa ja istutimme ne 10-15 senttimetrin välein. Vaikka ryhmä on muuten aika sekava monine lehtimuotoineen, yhtenäinen reunakasvi mielestäni vähän kokoaa sitä rauhallisemmaksi. Lisäksi kähäräpersilja on tosi nätti reunakiviä vasten.

Ja on persiljasta vielä muutakin iloa. Usein ohikulkiessa siitä tulee napsaistua lehti suuhun.


Tältä näyttää meidän persiljareunuksemme.

Lepaa 2012 -näyttely muuten pidetään tänä vuonna 16.-18. elokuuta ja siellä kannattaa poiketa, vaikka ei työskentelisikään puutarha-alalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...